Osrednja stranKaj je nrb?Naročnik raziskaveIzvajalec raziskaveOpis raziskaveOmniviewJavno dostopni podatkiProdajna ponudbaStrokovni prispevkiNovice
 
 
PREDSTAVITEV IZVAJALCA - VALICON d.o.o.

VALICON je ena vodilnih družb za trženjsko svetovanje in raziskave na območju jugo-vzhodne Evrope. Nastala je aprila 2007 z združitvijo družbe CATI d.o.o. iz Slovenije in Prizma Istraživanja s Hrvaške.

Družba CATI d.o.o. (predhodnica družbe VALICON) je bila ustanovljena leta 1996. V letu 2005 so postali največja svetovalno raziskovalna družba v Sloveniji, leto pozneje pa so s hrvaškimi partnerji Prizma istraživanja, pričeli delovati pod skupnim imenom VALICON.

Zadnja leta je osnovna dejavnost družbe, svetovanje na podlagi trženjskih raziskav. Njihovi temelji so v raziskovalni industriji, znanja in spretnosti pa segajo v discipline, kot so upravljanje z znamkami, svetovanje mendžmentu, inovacije, mediji, napovedovanje trendov, spletne strategije in data mining.

Aktivnosti družbe temeljijo na lastnem razvoju najnovejših metodoloških tehnik in modernih tehnologij, ki se uporabljajo za potrebe trženjskega in medijskega raziskovanja. Kot prvi so na področju Slovenije postavili komercialni telefonski studio s sistemom CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), izvedli so prvo komercialno spletno anketo ter prvi v Evropi pričeli z dnevnim telefonskim omnibusom.

V času svojega obstoja so razvili različne partnerske odnose, od katerih velja omeniti Gallup Organization, s katerim skupaj izvajajo Eurobarometer za EU. So tudi ekskluzivni partner SPSS za Slovenijo in Hrvaško.

V letu 2004 so pričeli z izvajanjem raziskave PGM (Product Group Manager), ki je odgovor na potrebe trga, rešitev za mnogokatero podjetje, usmerjeno v prihodnost. Gre za eno največjih, če ne celo največjo sindicirano raziskavo v regiji.

Poleg raziskave NRB in PGM (Product Group Manager - največje sindicirane raziskave potrošnje FMCG produktov v regiji) je družba VALICON uspešno izvedla že več sindiciranih projektov oz. projektov večjih razsežnosti, kot so npr. MEDIJSKI MONITOR (1999-2001), TV RATINGI (2000-2001), DNEVNI CATI OMNIBUS (od leta 1999 dalje), EUROBAROMETER (1999-2001), VZPOREDNE VOLITVE (2000, 2002, 2006).

Z družbo VALICON sodelujejo vodilna slovenska in mednarodna podjetja: Droga Kolinska, Hit, Lek, Mercator, Merkur, Mobitel, OMV, SKB, STO, Telekom Slovenije, Triglav Zavarovalnica, Danone, Kraft Foods in mnogi drugi.

Zaposleni v družbi VALICON se redno udeležujejo domačih (Slovenska marketinška konferenca, Marketinški fokus, SOF) in mednarodnih strokovnih srečanj (WRRS, ESOMAR WAM, EMRO, SEEMAR). Andraž Zorko, direktor medijskih in komunikacijskih raziskav pa je tudi član programskega odbora svetovnega simpozija raziskav branosti (WRRS).